Tips för planeringen

Posted by admin on maj 16, 2017
Resa, Turism, USA

I jämförelse med många andra länder i världen är det ju inte direkt komplicerat att få inresa till USA men när man planerar en resa finns det fortfarande saker att hålla i åtanke.

Biljetten kan ju kosta en slant och för att få tag på den billigaste kan man ju ibland få lite mindre passande avfärdstider. Om planet lämnar landet väldigt tidigt är det ju rekommenderat att åka till närmaste stad dagen innan och ta en på ett hotell över natten. Titta på kedjor som till exempel Elite för att hitta något bra och prisvärt.

När man bokar resan till USA ska man vara noga att även boka returbiljetten. Är man lite osäker när man ska lämna landet får man helt enkelt försöka lösa detta; saknar man returbiljett kan myndigheterna i USA tro att man planerat stanna kvar i landet illegalt och då riskerar man att bli nekad inträde. Är det många faktorer som spelar roll kan man ju alltid köpa en biljett som går att boka om.

Kravet på pass till USA är inte lika stränga som andra länder där regeln ofta är att det måste vara giltigt i minst sex månader efter tillbakaresan. Vid en resa till USA är kraven endast att det är maskinläsbart och giltigt under hela vistelsen. Som svensk medborgare behöver man inte ansöka om ett visum men man måste dock göre en så kallad ESTA-ansökan. Som vanlig turist kan man stanna i USA i 90 dagar.

En sista sak gällande saker man tar med sig: det går inte att använda svenska stickkontakter i USA så man kommer att behöva skaffa en adapter för att plugga in sin elektronik. Märken man i efterhand att man kanske skulle behövt en eller två till kan man ha turen att kunna köpa dem på en del hotell också.