Tips för första besöket i New York

Posted by admin on februari 20, 2017
Resa, Turism, USA

new_york_412523491

Första besöket till en ny plats är alltid spännande och för att få så mycket av sin resa som möjligt är det ju bra att läsa på sig lite innan man ger sig av. Här delar vi med oss av några användbara tips till alla som planerar att besöka New York för första gången.

Stanna en vecka

En weekend i New York låter ju naturligtvis riktigt underbart, men för första besöker kommer man ångra om man inte gav sig mer tid än bara två, tre dagar. För ett riktigt lyckat första besök rekommenderas det att man stannar en hel vecka.

Ta en stadsdel åt gången

Bästa sättet att uppleva New York är helt klart till fots. Och väljer man att fara kors och tvärs över hela staden varje dag gör man sig själv en stor otjänst. Välj ett antal som låter intressanta och spendera en hel dag där med de upplevelser specifika till den delen. Tar man till exempel och besöker Theater District tar man ju naturligtvis och ser en Broadway show. Något som har varit huvudfokusen för många resor till New York. Biljetter till dessa kan man till och med boka på hemmaplan.

Köp ett tunnelbanekort

Mer än fem miljoner personer om dagen använder New Yorks tunnelbana och det är ett perfekt sätt att ta sig till en ny stadsdel. Detta är speciellt sant om man har spenderat en del av dagen med lite shopping och har med sig några shoppingkassar tillbaka till hotellet.

Ät nytt varje dag

Det finns så otroligt många restauranger i New York som serverar en mängd olika typer av mat att man aldrig kommer kunna hinna med att uppleva dem alla (inte ens om man bosätter sig där). Det finns till och med topp 100 listor över de bästa restaurangerna, vilket inte alla städer kan skryta med. Prova något nytt varje dag, och följer man vårt tips att besöka en ny stadsdel varje dag blir detta extra lätt.