New York

Posted by admin on juli 10, 2014
Turism, USA

En amerikansk storstad är kanske något av det absolut häftigaste man kan besöka. Framför allt New York är en stad som alla bör besöka åtminstone någon gång i livet. Utöver ”the big apple” finns även en rad andra spännande storstäder i USA att besöka. Här kommer en liten guide till några av de.

767036-aerial-view-of-times-square-new-york-city-u-s-a-august-2003 (1)

Städernas stad bjuder på mycket av allt och det är svårt att gå sysslolös när man besöker staden. Snarare är det så att kan vara svårt att hinna med allt spännande som finns att tillgå i staden som aldrig sover.

Ett måste när man är i New York är givetvis att avlägga ett besök i Central Park, som man hittar mitt på Manhattan. Här är det skönt att bara gå och ströva och njuta av den vackra parkmiljön med höga skyskrapor i bakgrunden.

Den som gillar att gå på museum kommer att älska New York då här finns mycket av just den varan. Precis invid Central Park hittar man Metropolitan Museum, som härbärgerar konst och föremål från all världens hörn. Ett bra tips är att lägga en hel dag på ”the Met” då det tar en liten stund att gå igenom allting. Förutom ”the Met” finns även en rad andra spännande museer i New York som till exempel Whitney Museum, Guggenheim samt American Museum of National History.

Utöver museum bjuder New York som sagt på en hel del annat i form av härliga miljöer, ett brett nöjesliv och shopping i världsklass.
Enklaste sättet att ta sig runt i New York är med hjälp av tunnelbana. Ett bra tips är att införskaffa ett så kallat Metrocard direkt när man kommer till staden.