Med priset i åtanke

Posted by admin on juni 10, 2019
Resa

Att resa är inte direkt det billigaste nöjet, men det behöver heller inte alltid vara så dyrt som man tänker sig. Att resa tvärs över Atlanten behöver inte nödvändigtvis kosta skjortan det heller.

Som alla säkert redan är medveten om kan priset på flygbiljetter variera en hel del. Detta beror på att det hela tiden är en fråga om tillgång och efterfrågan. Ju fler personer som vill resa till en plats en given tid på året desto dyrare blir det.

De flesta platser har också något man kan kalla för en högsäsong. Detta är när vädret oftast är som bäst och mest stabilt. Men ofta kan man även kalla sommarmånaderna för högsäsonger just eftersom det är då vi tar vår semester.

Veckodagen kan dock även spela en viktig roll när det kommer till priset. Vi tenderar också att resa bort över helgerna. Att priset går upp för ditresan på fredagar och hemresan på söndagar är därför inget man ska förvånas över.

Kan man undvika allt detta är det ofta möjligt att dra ned på priset något. Till att börja medan kan man kolla upp när under året det är som dyrast och resa dit veckorna innan eller efter. Kan man sedan även välja att resa dit på en måndag eller tisdag och hem på exempelvis torsdag eller fredag kan man spara in ytterligare.