Los Angeles

Posted by admin on juli 13, 2014
Turism, USA

Precis som New York är Los Angeles näst intill ett måste när man besöker USA. Med långa stränder, en härlig atmosfär och alltid bra väder finns det mycket spännande att hitta på när man besöker LA.

839048-los-angeles

Hollywood och kanske framför allt Walk of Fame är nästan obligatoriskt när man befinner sig i Los Angeles. Här kan man titta på alla kända ”stjärnor” samtidigt som man även besöker Dolby Theatre, Chinese Theater samt Highland Center med fin vy mot den berömda Hollywood-skylten.

Stränderna är kanske det som Los Angeles är allra mest känt för, vilket inte är så konstigt då stränderna verkligen är jättehärliga samtidigt som det även finns en spännande miljö runt omkring. Har man inte varit i LA tidigare bör man i första hand besöka de två klassikerna Santa Monica och Venice Beach. Utöver dessa finns även en rad andra pärlor som är värda att upptäcka som Malibu Beach, Manhattan Beach, Redondo Beach samt Huntington Beach.

Förutom Hollywood och stränder bjuder även Los Angeles på mycket annat som spännande restauranger, shopping i toppklass samt härliga berg att gå på ”hiking” i.

Många undrar nog om man behöver bil i LA. Visst underlättar det eftersom staden är så stor, men faktum är att det även fungerar bra att använda sig av kollektivtrafiken som på senare år blivit riktigt bra och gör att man transporterar sig på ett effektivt sätt även om man är utan bil.