Los Angeles – drömmarnas stad

Posted by Roger on december 15, 2015
Resa, USA

shutterstock_172033643

Västkustens paradisstad. Det är i Los Angeles den amerikanska drömmens rötter sitter som djupast. Få ställen i världen erbjuder en sådan blandning av etniska bakgrunder och vilt skilda liv.

Det är här, mitt i ett trassligt nät av gigantiska motorvägar, som fattiga och rika lever parallellt med varandra. För dig som letar efter billiga flygbiljetter på internet finns det flera sätt att komma lindrigt undan. Kuponger är ett perfekt sätt att sänka priset på resor, så länge man har ögonen öppen och kanske skriver upp sig på ett och annat nyhetsbrev så är det bara att vänta och se vad som dyker upp.

Los Angeles är staden som har allt. Vackra stränder, läckra butiker och en oändlig uppsjö av attraktioner. Mitt i smeten ligger Hollywood, filmbranschens center och ett namn som ingen kan ha missat. I snart över ett sekel har världens allra största och mest sedda filmer producerats i de gigantiska studios som satte denna stadsdel på kartan. Du kan själv ta del av detta fascinerande fenomen genom ett oförglömligt besök på Universal Studios. Räkna med en heldag fylld av vilda attraktioner och spännande besök på riktiga inspelningsplatser. Längs med kusten ligger läckra platser som Venice Beach och Santa Monica. Norrut hittar vi Malibu, en av den amerikanska surfingens absoluta hotspots, särskilt vid sportens begynnelse. Men än idag är livsstilens vibrationer närvarande.
Något som inte framgår i de flesta sammanhang är att Los Angeles har mycket fin natur att erbjuda. Ofta gör det dis som omger staden det omöjligt att se så långt, men i stadens utkanter vilar mäktiga berg och vackra naturreservat.

Norwegian är ett av de flygbolag som idag erbjuder direktflyg ifrån Skandinavien. Det gör resan enklare och snabbare än någonsin förut. Väljer du att mellanlanda någonstans blir det ännu billigare. Oavsett hur du tar dig dit kommer du inte bli besviken på vad staden har att erbjuda.