Hitta Amerika i Sverige

Posted by admin on april 12, 2018
Upplevelser, USA

Vill du spara lite pengar och ändå får USA-upplevelsen? Då har vi tagit fram några tips hur du kan hitta amerikanska influenser och liknelser i vårt eget land. En roadtrip som tar dig över stora delar av landet!

Naturen

Vi behöver inte förklara för dig att naturen är lätt att hitta i Sverige. Du kan besöka fantastiska vyer i hela Sverige. Prata med en turistbyrå och få hjälp att hitta din upplevelse i naturen. Du kan klättra i världsarvet Höga Kusten eller gå i fjällvärlden i Abisko. Du kan sitta på ängar och ha picknick eller gå i djupa skogar. Det enda Sverige har svårt att erbjuda är tropiskt klimat och öken. Den närmsta öknen vi kan komma var nog under tiden det skedde ett lågmält uppror i Bollnäs. Och det tropiska klimatet kan du möjligen få om du besöker ett badhus!

Maten

Ingen åker till USA och kommer hem med samma siffror på vågen. Landet har billig och utsökt mat, en plats där du får gratis påfyllning på läsken och kan köpa skräpmat för en bråkdel av det svenska priset. Prova på att uppleva en ”diner” som de såg ut på 50-talet. Lyssna på Elvis, sitt vid baren och ät en paj eller ta ett bås för att käka en härlig hamburgare och dela på en milkshake.

Priserna

Vill du uppleva billiga priser på varor, något som kännetecknar USA som har många olika lågprisvaruhus, kan du besöka Dollar Store. Konceptet är att ge kunder så mycket som möjligt för pengarna. Här kan du hitta inredning, mat, skönhet, hushåll och leksaker för barn och husdjur. Dollar Store finns spritt över hela Sverige så du är nog inte långt borta från en butik just nu.