Florida

Posted by admin on december 15, 2014
Resa, USA

USA är definitivt ett av de mest spännande länderna i världen att resa till med många spännande platser och städer att besöka. Ett av de dessa är delstaten Florida som vi tänkte titta lite närmare på här och nu.

Att Florida också kallas för ”The Sunshine State” är förståeligt eftersom solen skiner så gott som ständigt i delstaten.

Befinner man sig i Florida bör man definitivt ta sig till storstaden Miami som bjuder på långa härliga stränder och hög puls.

Ett annat måste i Florida är förstås Key West, som ligger söder om Miami. Bilturen till Key West är närmast magisk med en fantastisk utsikt över Karibiska havet.

Söker man efter härliga naturupplevelser är Everglades givet. Träskmarkerna, som bland annat är hem för tusentals alligatorer är mycket populärt och finns även uppsatt på Unescos världsarvslista.

För barnfamiljer finns mycket att göra i Florida. Förutom sol och bad finns bland annat Kennedy Space Center på Cape Canaveral och så förstås Disney World utanför Orlando.

Gillar man att spela golf är ett bra tips att ta med sig golfklubborna på resan. Med över 1 300 golfbanor finns det i Florida fler banor än någon annanstans i världen, så det finns minst sagt en del att välja på.