En reseblogg

Posted by admin on juni 05, 2018
Resa, Turism

Om du reser mycket eller kanske till och med backpackar runt om i världen, kan du dela med dig av dina upplevelser i en reseblogg. Hur kommer du igång och hur ska du skriva?

Bloggportal

Du når ut till fler läsare om du bloggar via en bloggportal. Där samlas tusentals bloggare och besökare behöver bara söka efter kategori eller namn för att hitta dig. Vill du nå ut till många är bloggportalerna det bästa stället att börja. Det är gratis medlemskap och du slipper koda eller designa hemsida. När en blogg börja bli stor är det dock vanligt att köpa en egen domän för att synas tydligare i sökresultaten och ha mer kontroll över bloggen.

Jämför

Titta runt på andra resebloggare och se vad och hur de skriver. Du kan få mycket inspiration och idéer på hur du ska lägga upp ditt bloggande. Titta inte bara på andra backpackers och turister, kolla också upp professionella bloggar från flygbolag och turistbyråer. Avionero erbjuder information om flygbiljetter och på deras blogg får du många tips om att resa och flyga. Kanske du också ska berätta om dina bästa tips? Du vet nog mer än du tror om att resa och flyga, dela med dig av både stora och små saker.

Bilder

En blogg är inte en bra blogg om den inte innehåller bilder. Du bestämmer själv i vilken omfattning du ska publicera bilder, men tänk på att de som är intresserad av att resa vill gärna se hur omgivningarna ser ut samtidigt som de vill läsa dina åsikter om platsen. Lär dig att ta bra bilder och ta med en bra kamera på resan. Mobilbilder kan inte fånga en vacker solnedgång som en systemkamera kan. Lär dig hur du använder vinklar och inställningar för att få den perfekta bilden som speglar det du upplever.