Att tänka på när man reser

Posted by admin on april 04, 2018
Resa

Allt fler ger sig ut på resor och det kan vara en hel del att tänka på innan man ger sig iväg. Oavsett var du reser i världen så gäller det att se till så man har en reseförsäkring som täcker eventuell sjukvård och en hemresa om så skulle behövas. Var kan man åka och hur ska man packa kan vara frågor som kommer upp när man börjar planera sin resa.

Det kan finnas vissa länder som UD inte rekommenderar att man åker till på grund av oroligheter och liknande, dessa länder är listade på UD webbsajt så kolla upp detta om du funderar på att åka till något speciellt land. Det kan vara så att UD avråder att man reser till länder där det råder oro eller annat som gör det osäkert att vistas i landet. Något som man också kan göra är att meddela var man ska åka på den lista som UD upprättat online.

Det gäller att packa smart för den tid som du räknar att vara borta, ta med endast det nödvändigaste. Något som man lätt glömmer bort är hur länge sin mobiltelefon håller ström. Det kan vara en fördel att skaffa sig någon PowerBank av något slag som gör att du kan ladda din telefon tillfälligt om så skulle behövas. Det kan även vara en fördel att packa med någon extra laddare till sin mobil. Och du glöm inte kameran om du inte fotograferar med mobilen vill säga.