Att tänka på inför resan

Posted by Roger on april 27, 2015
Resa

780482-airplane-in-the-sky-journey

När man reser utomlands finns det mycket man måste se till att ha gjort och ha redo, planerar man för alla eventualiteter kommer man att vara förberedd oavsett vad som händer, inom rimliga gränser det vill säga.

Först och främst måste man ju se till att ha med sig passet, annars kommer man ju ingenstans. Behöver man få ett nytt pass utfärdat så får man detta från Polisen. Man behöver antingen ha med sig godkänd legitimation, exempelvis körkortet, eller en närvarande förälder, fru/man, sambo eller ett myndigt syskon som kan styrka ens identitet, men de måste i sådana fall ha med sig sin legitimation. Vissa länder kräver även ett visum för att komma in i, planerar man en resa till USA så är detta inget man behöver oroa sig för.

En annan sak man aldrig borde resa utomlands utan är en reseförsäkring. Detta är i regel något man erbjuds att köpa i samband med resan, det är normalt sett välinvesterade pengar. Har man dock redan ett bra reseskydd i sin hemförsäkring är detta oftast inget man behöver tänka på. Kommer man vara borta i mer än 45 så räcker det troligen inte med hemförsäkringen, det är bäst att höra med sitt försäkringsbolag om reseskyddet inför en lång utlandsvistelse.

Eftersom många använder telefonen till mer och mer i sin vardag är det även bra att se till så att man har ett abonnemang som man kan använda även i utlandet, och kommer man behöva ringa hem är det ju även bra att veta att Sveriges landskod är +46.