Återvända från USA

Posted by admin on april 02, 2019
Resa

Efter en härlig semester är det dags att resa hem igen. Att landa i USA är en sak, du behöver bara hitta till ankomsthallen och invänta bagaget. Men att resa från USA och hem igen är en annan procedur.

Jetlag

När du reser västerut byter du tidszon och går bakåt i tiden. Los Angeles är 9 timmar bakom oss. När klockan är 12.00 i Sverige är den 03.00 på natten i Los Angeles. Men om du flyger 12.00 från Sverige landar du 11.00 i Los Angeles, alltså en timme innan du lämnade Sverige, eftersom det tar 10 timmar i snitt att resa mellan Stockholm-Los Angeles. Jetlag västerut brukar vara lättare att hantera eftersom konsekvensen blir att du går och lägger dig tidigt på kvällen och vaknar tidigt på morgonen.

Det är alltså besvärligare att åka österut och återvända hem till Sverige. Nu kommer du att vara vaken på nätterna och vilja sova under dagen. Eftersom en flygresa tar så lång tid och du hoppar över så många tidszoner, rekommenderar vi inte att du fortsätter resan hem när du landar på Arlanda (om du inte bor nära). Istället borde ni ta in på hotell och försöka koppla av, äta en god middag, boka in ett besök till hotellets spa och njuta av en skön hotellsäng för att försöka vända på dygnet. Se det som den sista delen av er fantastiska semester och välj ett hotell som erbjuder lyx till bra priser.

Anländ i tid

Köandet på USA:s flygplatser är notoriska och det förväntas att du har det i åtanke när du planerar ankomsttiden till flygplatsen. Det kan ta åtminstone två timmar att gå från incheckning till din gate och alla vill komma fram lika snabbt som du. Förvänta dig trängsel och köer. Håll ögonen på de som arbetar där, de slussar ut folk i olika köer för att jämna ut tiderna och det gäller att reagera om de vill flytta dig till en mindre kö. Du kan också välja att stanna kvar i din egen kö men måste i så fall säga det, högt och tydligt så de här. Förvänta dig ingen stjärnservice. De här personer har repetitiva jobb och hög stressnivå nästan hela dagen, de är inte ute efter ditt goda omdöme på nätet och vill bara att allt ska rulla på så att planen lyfter i tid. Försök bara att vara snabb på fötterna och visa respekt så kommer du ombord på planet.