När Miami blir din nästa resa

Posted by admin on augusti 04, 2020
Resa, USA / Comments Off on När Miami blir din nästa resa

Om du gillar sol och bad så är Miami ditt nästa resmål om du ska åka till USA. Du hittar de där stränderna som är kritvita och ett magiskt turkost vatten. Du hittar också fantastisk shopping och exotiska maträtter. Miami brukar kallas för Magic City och man måste åka dit för att förstå varför.

Innan du reser så gäller det att se till så man packa med allt som behövs för en resa till Miami. Bikini för sol och bad. Sköna kläder för att strosa omkring bland den häftiga arkitekturen. Sköna skor ska packas ner för långa härliga shoppingpromenader. Mellan november och mars så är det högsäsong och ganska dyrt att bo i Miami. Men kan du åka över under vinterperioden så kan du komma betydligt billigare undan. Miami har tropiskt klimat och det är väldigt sällan att det är under 20 grader. Under sommarmånaderna så kan det vara upp till 35 grader.

Miami och Florida är populärt att resa till även som familj. Det finns flera nöjesparker som kan besökas mellan strandstoppen och alla kommer garanterat att bli nöjda över en semester over there. Miami är en rätt avlång stad med över fem miljoner som bor där. Det kan vara relativt långa avstånd mellan sevärdheterna om man inte bara håller till Downtown. Vill ni se mer av Miami så är det hyrbil som gäller som är relativt billig att hyra och bränslet kostar inte mycket.

Planera din resa noga

Posted by admin on oktober 08, 2019
Resa / Comments Off on Planera din resa noga

Det är klart mycket vanligare idag att vi reser utomlands. Nu kanske inte alla har den resvanan och det kan vara bra att få tips på vad man bör tänka på vid sin första utlandsresa. Det kan vara en del att tänka på och det gäller att planera sin resa noga. Skapa en lista på saker som du ska göra innan du åker iväg så du inte missar något. Vi ger dig några bra tips i denna artikel.

Tips för dig som ska resa utomlands

Det är en stor skillnad om du reser ensam eller om det finns barn som ska följa med på resan. Våra tips räknar med att du åker själv eller tillsammans med annan vuxen person. Tips att resa med barn får vi skriva om i annan artikel. För det första så finns det anledning att kopiera dina resehandlingar, notera på ett papper dina bokningsnummer och biljetter. Var ute i god tid på flygplatsen för incheckning och annat. Planeringen är viktigt oavsett var du reser i världen och det gäller att man är väl förberedd.

Packa det som du behöver och se till att inte packa för mycket så din resväska blir för tung. Tänk också på att köpa med dig en reseadapter, du hittar dessa hos The Mobile Store. Det finns universaladapter som gör att du kan ladda din telefon eller surfplatta oavsett vilken land du befinner dig i. Det finns de som fungerar lika bra inom EU som i USA och andra länder. Pengar är en nödvändighet och reser du i EU så kan det vara billigare att använda sig av bankomater i landet för att ta ut valutan.

Med priset i åtanke

Posted by admin on juni 10, 2019
Resa / Comments Off on Med priset i åtanke

Att resa är inte direkt det billigaste nöjet, men det behöver heller inte alltid vara så dyrt som man tänker sig. Att resa tvärs över Atlanten behöver inte nödvändigtvis kosta skjortan det heller.

Som alla säkert redan är medveten om kan priset på flygbiljetter variera en hel del. Detta beror på att det hela tiden är en fråga om tillgång och efterfrågan. Ju fler personer som vill resa till en plats en given tid på året desto dyrare blir det.

De flesta platser har också något man kan kalla för en högsäsong. Detta är när vädret oftast är som bäst och mest stabilt. Men ofta kan man även kalla sommarmånaderna för högsäsonger just eftersom det är då vi tar vår semester.

Veckodagen kan dock även spela en viktig roll när det kommer till priset. Vi tenderar också att resa bort över helgerna. Att priset går upp för ditresan på fredagar och hemresan på söndagar är därför inget man ska förvånas över.

Kan man undvika allt detta är det ofta möjligt att dra ned på priset något. Till att börja medan kan man kolla upp när under året det är som dyrast och resa dit veckorna innan eller efter. Kan man sedan även välja att resa dit på en måndag eller tisdag och hem på exempelvis torsdag eller fredag kan man spara in ytterligare.

Återvända från USA

Posted by admin on april 02, 2019
Resa / Comments Off on Återvända från USA

Efter en härlig semester är det dags att resa hem igen. Att landa i USA är en sak, du behöver bara hitta till ankomsthallen och invänta bagaget. Men att resa från USA och hem igen är en annan procedur.

Jetlag

När du reser västerut byter du tidszon och går bakåt i tiden. Los Angeles är 9 timmar bakom oss. När klockan är 12.00 i Sverige är den 03.00 på natten i Los Angeles. Men om du flyger 12.00 från Sverige landar du 11.00 i Los Angeles, alltså en timme innan du lämnade Sverige, eftersom det tar 10 timmar i snitt att resa mellan Stockholm-Los Angeles. Jetlag västerut brukar vara lättare att hantera eftersom konsekvensen blir att du går och lägger dig tidigt på kvällen och vaknar tidigt på morgonen.

Det är alltså besvärligare att åka österut och återvända hem till Sverige. Nu kommer du att vara vaken på nätterna och vilja sova under dagen. Eftersom en flygresa tar så lång tid och du hoppar över så många tidszoner, rekommenderar vi inte att du fortsätter resan hem när du landar på Arlanda (om du inte bor nära). Istället borde ni ta in på hotell och försöka koppla av, äta en god middag, boka in ett besök till hotellets spa och njuta av en skön hotellsäng för att försöka vända på dygnet. Se det som den sista delen av er fantastiska semester och välj ett hotell som erbjuder lyx till bra priser.

Anländ i tid

Köandet på USA:s flygplatser är notoriska och det förväntas att du har det i åtanke när du planerar ankomsttiden till flygplatsen. Det kan ta åtminstone två timmar att gå från incheckning till din gate och alla vill komma fram lika snabbt som du. Förvänta dig trängsel och köer. Håll ögonen på de som arbetar där, de slussar ut folk i olika köer för att jämna ut tiderna och det gäller att reagera om de vill flytta dig till en mindre kö. Du kan också välja att stanna kvar i din egen kö men måste i så fall säga det, högt och tydligt så de här. Förvänta dig ingen stjärnservice. De här personer har repetitiva jobb och hög stressnivå nästan hela dagen, de är inte ute efter ditt goda omdöme på nätet och vill bara att allt ska rulla på så att planen lyfter i tid. Försök bara att vara snabb på fötterna och visa respekt så kommer du ombord på planet.

Planera för resa till USA

Posted by admin on april 02, 2019
Resa, USA / Comments Off on Planera för resa till USA

Att resa till USA innebär att det gäller en hel del planering innan du kan komma iväg. Det första som bör göra är att ansöka om ett inresetillstånd om du inte redan ansökt om detta. Detta måste ansökas om senast tre dagar innan avresan och den är giltig i hela två år.Även ett giltigt pass är vad som krävs för att du ska kunna åka iväg till staterna. Det fungerar inte med ett provisoriskt pass utan måste vara ett utfärdat pass från myndigheter i Sverige.

Du kan mycket väl ordna hela resan själv då du kommer mest troligt spara en hel del pengar på detta. Vilka ställen ska besökas, ja det beror mycket på vilka intressen som finns. Las Vegas kan vara intressant för den som gillar spel som Videoslots och annat casino relaterat. Det finns även en hel del häftiga shower att uppleva i staden som aldrig sover. En weekend i Las Vegas kan vara det som kan räcka för att hinna se det allra viktigaste.

Att hyra en bil för en roadtrip kanske är något som en del kan uppskatta. Här gäller det att planera väl för att det ska bli en uppskattad resa genom USA. Tidningen Vagabond ger dig tio bra tips på vad man bör tänka på inför er resa. Vilken hyrbil som kan passa, skapa en budget för er resa, ska ni åka på stora eller små vägar? Tipsen är bra och kan hjälpa er att bli väl förberedd inför er roadtrip. Stressa inte genom er resa utan stanna där ni vet är något kul att få se och uppleva.

Tips när du reser till USA

Posted by admin on februari 13, 2019
Resa, Turism, Upplevelser, USA / Comments Off on Tips när du reser till USA

Många svenskar drömmer om att se USA, att besöka platser som de bara sett på TV och vara med om den amerikanska kulturen som har genomsyrat vårt eget samhälle under många årtionden. vi har några tips att dela med oss av innan du bokar biljetten.

Flygbiljetten

Du kan hitta billiga flygbiljetter om du jämför priser och kan vara flexibel med tiden. Om du kan skjuta på semester några dagar hit eller dit kan du spara in en tusenlapp eller två per biljett. USA lockar många under sommarmånaderna, att resa på våren eller hösten kan ge dig ett bättre pris. Det är exempelvis billigast att flyga till New York på måndagar och staden är även populär under jul- och nyår vilket gör att priserna stiger.

Tiden

Planera resan så du har gott om tid för allt du vill göra. Om du vill besöka Grand Canyon ska du ha några timmar till godo. Resan till och från platsen kan ta lång tid om många turister är på plats samtidigt som du vill ha tid att beundra turistmålet innan det är dags att åka tillbaka till hotellet. Att ta sig från punkt A till B i USA kan ta tid i stora städer, trafikstockning och köbildningen i Los Angeles är ett praktexempel på detta. USA är inte värst i världen men om du ska någonstans med hyrbil eller buss kan du räkna med att resan kan ta mellan 20-30 längre än vad kartor och appar säger.

Se mer, planera mer

Du kan se mer av USA om du planerar  bättre eller använder en resebyrå som bokar in åt dig. Det finns paketpriser där alla resor och boenden ingår. Du får resa inrikes för att upptäcka de största sevärdheterna och verkligen uppleva hur gigantisk landet verkligen är. Kulturen och levnadssättet i Kalifornien, Atlanta och North Dakota framstår nästan som olika länder.

Smidiga affärsresor

Posted by admin on juni 07, 2018
Resa / Comments Off on Smidiga affärsresor

Som företagare så händer det att man måste åka iväg för att träffa sina kunder. Vissa väljer att boka sina resor själva medans andra anlita en resebyrå för att ordna detta. Det kan se väldigt olika ut bland olika företag, vissa åker mer än andra. Huvudsaken är att det blir smidiga affärsresor och framförallt lyckade affärer.

Oavsett var man reser om det är inom landets gränser eller till USA så kan det vara skönt att låta någon annan ta hand om resebokningar och annat som har med resan att göra. Detta gör att man som företagare kan fokusera på det som har med företaget att göra och slipper stressen med biljetter, hotell och det som krävs för att man ska kunna åka iväg på sin affärsresa. Genom en personlig kontakt med sin resebyrå så kan man alltid kolla upp att allt stämmer.

Dessutom kommer man i slutändan att spara pengar genom att låta en resebyrå ordna sina affärsresor. Tid kan vara en bristvara i många fall och om man stressar igenom en flygbokning så kan det mycket väl hända att det blir fel. Det kan också vara så att man glömt att boka flygtaxi eller annat som har med resan att göra. Om man överlämnar allt detta till företag inom resebranschen som Fast Track Travel så kommer man i slutändan att tjäna på detta.

Road trip i USA

Posted by admin on juni 07, 2018
Resa, Turism, Upplevelser, USA / Comments Off on Road trip i USA

En av de mest ikoniska resorna man kan göra genom USA är den välkända road tripen. Den mest extrema varianten av detta är ju att åka från ena kusten till den andra, men man behöver inte ta sig genom hela USA för att få en autentiskt road trip.

Först och främst gäller det att få tag på en bil man kan spendera mycket tid i utan att börja känna sig obekväm eller instängd. Tittar man bara runt finns det nog de som hyr ut bilar speciellt för detta syfte där man kan plocka upp dem här och lämna av dem där. Gör man ett kortare road trip kanske man dock får planera in en tur och returresa för att lämna av den där man hämtade upp den till att börja med. Allt som allt finns det ganska mycket man borde veta om att hyra bil i USA.

Man bör också titta på de saker man utrustar bilen med. Det finns mängder av prylar som kan vara praktiskt att ha med sig på långa bilturer. Allt från hållare till mobilen till en kudde som fästs vid bältet för en  och annan tupplur.

En bra road trip är en som är planerad, men som även har utrymme för spontanitet. Märker man en skylt för en plats man skulle vilja besöka bör man ha lämnat utrymme för varje dag att göra sådana besök. Det kommer mest troligt dyka upp ett par sådana tillfällen under resans gång. Och måste man passa på alla kommer man ångra det stränga schemat man tagit fram.

Sist men inte minst gäller det att göra en ordentlig budget för hela resan. Detta är inget enkelt konststycke då det finns många småutgifter under resans gång. Det gäller helt enkelt att göra en hel del efterforskning och försöka räkna på runda siffror.

En reseblogg

Posted by admin on juni 05, 2018
Resa, Turism / Comments Off on En reseblogg

Om du reser mycket eller kanske till och med backpackar runt om i världen, kan du dela med dig av dina upplevelser i en reseblogg. Hur kommer du igång och hur ska du skriva?

Bloggportal

Du når ut till fler läsare om du bloggar via en bloggportal. Där samlas tusentals bloggare och besökare behöver bara söka efter kategori eller namn för att hitta dig. Vill du nå ut till många är bloggportalerna det bästa stället att börja. Det är gratis medlemskap och du slipper koda eller designa hemsida. När en blogg börja bli stor är det dock vanligt att köpa en egen domän för att synas tydligare i sökresultaten och ha mer kontroll över bloggen.

Jämför

Titta runt på andra resebloggare och se vad och hur de skriver. Du kan få mycket inspiration och idéer på hur du ska lägga upp ditt bloggande. Titta inte bara på andra backpackers och turister, kolla också upp professionella bloggar från flygbolag och turistbyråer. Avionero erbjuder information om flygbiljetter och på deras blogg får du många tips om att resa och flyga. Kanske du också ska berätta om dina bästa tips? Du vet nog mer än du tror om att resa och flyga, dela med dig av både stora och små saker.

Bilder

En blogg är inte en bra blogg om den inte innehåller bilder. Du bestämmer själv i vilken omfattning du ska publicera bilder, men tänk på att de som är intresserad av att resa vill gärna se hur omgivningarna ser ut samtidigt som de vill läsa dina åsikter om platsen. Lär dig att ta bra bilder och ta med en bra kamera på resan. Mobilbilder kan inte fånga en vacker solnedgång som en systemkamera kan. Lär dig hur du använder vinklar och inställningar för att få den perfekta bilden som speglar det du upplever.

Hitta Amerika i Sverige

Posted by admin on april 12, 2018
Upplevelser, USA / Comments Off on Hitta Amerika i Sverige

Vill du spara lite pengar och ändå får USA-upplevelsen? Då har vi tagit fram några tips hur du kan hitta amerikanska influenser och liknelser i vårt eget land. En roadtrip som tar dig över stora delar av landet!

Naturen

Vi behöver inte förklara för dig att naturen är lätt att hitta i Sverige. Du kan besöka fantastiska vyer i hela Sverige. Prata med en turistbyrå och få hjälp att hitta din upplevelse i naturen. Du kan klättra i världsarvet Höga Kusten eller gå i fjällvärlden i Abisko. Du kan sitta på ängar och ha picknick eller gå i djupa skogar. Det enda Sverige har svårt att erbjuda är tropiskt klimat och öken. Den närmsta öknen vi kan komma var nog under tiden det skedde ett lågmält uppror i Bollnäs. Och det tropiska klimatet kan du möjligen få om du besöker ett badhus!

Maten

Ingen åker till USA och kommer hem med samma siffror på vågen. Landet har billig och utsökt mat, en plats där du får gratis påfyllning på läsken och kan köpa skräpmat för en bråkdel av det svenska priset. Prova på att uppleva en ”diner” som de såg ut på 50-talet. Lyssna på Elvis, sitt vid baren och ät en paj eller ta ett bås för att käka en härlig hamburgare och dela på en milkshake.

Priserna

Vill du uppleva billiga priser på varor, något som kännetecknar USA som har många olika lågprisvaruhus, kan du besöka Dollar Store. Konceptet är att ge kunder så mycket som möjligt för pengarna. Här kan du hitta inredning, mat, skönhet, hushåll och leksaker för barn och husdjur. Dollar Store finns spritt över hela Sverige så du är nog inte långt borta från en butik just nu.